1-الصيد بالعجين هو أحد أساليب الصيد للأسماك بمختلف الاحجام ويمكن الصيد به في المياة المالحة و العذبة. في الترع والاماكن الضيقة بنسبة100%
2-السنار المستخدم في صيد العجين مقاس6او7او8او10
3-الغماز مقاس صغير أراجوز أو سلكة دش
4-وش او ترميل للسن مقاسة يكون قصير بداية من25سم الي40سم. مش طويل وده عشان العجين يكون معلق تحت سطح الماء مش نايم علي الارض.
5-العود المستخدم بداية من مقاس3.60م ولا يزيد عن4.60م
6-تزفير الدور(المكان إللي هتصتادمنة بيكون عبارة عن رغيف عيش هنقطعة لقطع صغيرة.نسيبة لمدةنصف
ساعة علي مياة واقفة حتي يمكن للسمك التقاط العيش المقطع ويتجمع في الدور
7-اختيار مكان الصيد مهم جدا. أهم الأشياء في الدور يكون منحدر والمياة هادئة مش سريعة علي جانبي الدور يكون هناك حشائش علي الجانبين والوسط نظيف.
تحضير العجينة
8_تتكون العجين من 2رغيف عيش بلدي طازج مخبوز في نفس اليوم نفركهم من الردة ثم نغمسة لمدة 5ثواني في المياة وطلعهم ينشفوا لمدة10دقائق نعصرهم جيداثم نعجنهم. جيدا ونضيف العجين معلقةصغيرة زيت طعام ثم فصين ثوم نهرسهم ونشيل ناتج الثوم ونحط العجينة علي عصارة الثوم ومزجهم بالعجين ومنحطش العجينة في الثلاجة ونحطهم في كيس بلاستيك لمدة 24ساعة
طريقة التطعيمللعجين في السن
9-التطعيم سهل ومتاح ومن الطعوم السهلة التركيب. في السن هناخد قطعة عجين بعد مرور24ساعة بعد العجن ونقطعة الي كرات العجين الي كرات صغيرة
10_ميعاد الصيد بالعجين.. انسب وقت للصيد بالعجين بداية من شهر6الي شهر10 وانسب توقيت هو بعد الفجر لحد الظهر ثم الفترة من بعد العصر لحد اذان الفجر لان العجين انسب الميعاد للصيد هو في الليل
إرسال تعليق
لو قرأت اترك انطباع وتعليق علي ما تريد معرفتة