المقدمة: ٤ أسرار مهمة في تزفير دور الصيد بالغلة ،ونتعرف في هذا المقاله سنتكلم عن Expelling the role of fishing is one of the basics of fishing أو بمعني تزفير دور الصيد
( تحضير دور الصيد)
أولا تعريف الدور:هو المكان إللي هنصيد منه السمك. أي بمعني نستهدف منة الصيد مرمي السنارة للصيد ومن واقع خبرتي البسيطة هحاول ابسط الموضوع.
سواء هنصتطاد باي طعم سواء(غلة/دود/عجين/ريمه/لنشون) أو أي أطعمة موسمية زي مثلا الصيد (بالعنب/توت/ذرة) اي كان الطعم. يجب أولاتحضير دور الصيد(مكان صيد السمك) و تزفير دور الصيد الصيد بالغلة أو بغير الغلة وصيد السمك
نختار المكان مواصفات المكان شئ مهم لعملية الصيد والأهم هو كيفية . تحضير دور الصيد(مكان صيد السمك) و تزفير دور الصيد الصيد بالغلة وصيد السمك بالغلةفي أماكن عشوائية وفي أماكن بيتم تحضيرها.. زي ما هي بان في لينك
١_لازم المكان يكون لة جوانب سواء دعامات خشبية او حشائش أو ورد النيل.عشان نظلل الدور ليقف السمك في الظل والتجمع حول المكان ويستظل من حرارة الشمس. وقت الصيف.
٢_مداور المياة تكون مناسبة ليست منخفضة وليست مرتفعة.
٣-الدور لازم يكون منحدرة. وده لو هنصطاد بالغلة. عشان نعمل المراية (العايمة) علي شط المكان اللي هنصيد فية.
https://youtu.be/1hQaDxUK_PEالفيديو إللي هسيبة في المقالة لعم الصيادين الخبير بعملية الصيد بالمية العذبة عم (عبده عبداللاه)
هيوضح لنا
مواصفات المكان ١_لازم المكان يكون لة جوانب سواء دعامات خشبية او حشائش أو ورد النيل.عشان نظلل الدور ليقف السمك في الظل والتجمع حول المكان ويستظل من حرارة الشمس. وقت الصيف.
٢_مداور المياة تكون مناسبة ليست منخفضة وليست مرتفعة.
٣-الدور لازم يكون منحدرة. وده لو هنصطاد بالغلة. عشان نعمل المراية (العايمة) علي شط المكان اللي هنصيد فية.
٤_نظافة مرمي السنارة من أي عوالق أو أكياس أو حجارة أو أي مهملات تعوق الصيد..
تحضير دور الصيد(مكان صيد السمك) و. خطوات بسيطة وهامة لازم نتعرف عليها ونفذها. و تحضير دور الصيد(مكان صيد السمك) هو تزفير دور الصيد بالغلة وصيد السمك بالغلة من أشهر طرق الصيد في المياة العذبة.
أولا/هنعلف الدور أو المكان إللي
نصيد منة مثلا لو هنصتطاد بالغلة يبقي هنعلف بالغلة كل يوم نرمي حوالي 1/2كيلو غلة ناشفة.
ثانيا/اليوم الثاني في نفس المكان هنعلف 1/2ك غلة وحوالي من ٧:٨ حبات غلة امام المراية تكون مسلوقة.
ثالثا/نرمي غلة نصف مسلوقة عدد٢ حفان (ملئ الكف) من نفس الغلة إللي هنصطاد بيها.
رابعا/نرمي كمية حفان واحد(ملئ الكف).
وننتظر حوالي نصف ساعة لحين انتهاء السمك من التهام الغلة في المكان ثم نبدأ في عملية الصيد بتركيب غلة في سن الصيد وليكن مقاس ٣كرش واسع امام المراية مع رمي حوال٦حبات غلة مسلوقة في مرمي السنارة.
وفي بعض الصيادين بيستخدموا زجاجة تزفير هي عبارة عن زجاجة بلاستيك مثقوبة بثقوب بها تركيبة
عبارة عن (علف دجاج وسط +غلة مسلوقة+ردة) ويتم غلق الزجاجة وتعليقها،في المكان المستهدف في عملية الصيد. وذلك لأستخدامها اكثرمن مرة في عملية الصيد.
خبير في تحضير دور الصيد(مكان صيد السمك) و تزفير دور الصيد الصيد بالغلة وصيد السمك بالغلة
بيعرفنا إزاي نحضر مكان للصيد.
انتهي المقال مع تحيات مدونة صيدElswaisa:https://youtu.be/1hQaDxUK_PE
إرسال تعليق
لو قرأت اترك انطباع وتعليق علي ما تريد معرفتة