نتحدث في هذا المقال عن الفرق بين السمن النباتي الطبيعي والسمن الصناعي ونذكر لماذا السمن الصناعي بة ضرى علي الانسان في ناس بتسألني ايه هو الفرق بين السمن النباتي والسمن الصناعي؟
في مفهوم غلط عند ناس كتير منتشر للاسف ان السمن اللي في الاسواق مصنعة بعد عمليات التكرير اذن هي #سمنة صناعي بها ضرر علي صحة البشرده مفهوم غلط.
#عمليات التكرير هي تقنية لتحويل زيت النخيل من خام الي سمن صالح للاستخدام الادمي بدون اي تعديل.في مركباته الاصلية.
#السمن الصناعي كانت من سنين كتيرفاتت فعلا السمنة كانت بتتعمل عن طريق الهدرجة لزيوت سائلة وفعلا كانت خطيرة جدا لمحتواها العالي من الدهون المتحولة اللي اتكلمنا عنها في البوست السابق.
لكن بعد اكتشف العلم اضرار الدهون المتحولة من سنين بدأ المصنعين يشوفوا بديل صحي واكتشفوا ان ممكن عمل سمن نباتي من زيت النخيل وبدون آي هدرجة.
وحاليا اغلب اذا مكنش كل السمن النباتي اللي في السوق بتتعمل من زيت النخيل.
لكن علشان نتأكد أكتر ان السمن مش مهدرجة، لو لقينا عبارة "غير مهدرجة" أو "خالي من الدهون المتحولة" تبقى صحية لكن لو السمنة مكتوب عليها مهدرجة جزئيا فلازم نتجنبها.
وطبعا السمنة زي آي نوع دهون لو بنسخدمها بكميات مناسبة لنظامنا الغذائي مش هتكون مضرة. وزيت النخيل هو اساس بنتج لنا اولين اللي بيستخرج منة سوبر اولين
السؤال ايه هي الهدرجة اللي بتحصل للزيوت هنتكلم عن ايه مشكلة الهدرجة وضررها للانسان
مشكلة الهدرجة أنها بتنتج عنها نوع من الدهون أسمه الدهون المتحولة والنوع ده من الدهون بيسبب مشاكل صحية ومرتبطه بمشاكل في القلب والأوعية الدموية.
وتسبب تصلب شرايين..
#منظمة الصحة العالمية اوصت أن نسبة الدهون المتحولة متزدش عن 2% من الزيوت والدهون الموجودة في جميع الأغذية.
كل اللي عايز اقولة الهدرجة مش للسمن الهدرجة لزيوت سايلة لاغراض معينة. انتهي البوست مع تحياتsayedhamdy صاحب مدونةELswaisa
إرسال تعليق
لو قرأت اترك انطباع وتعليق علي ما تريد معرفتة